آزمایشگاه دنا آزمایشگاه لوگو آزمایشگاه دنا آزمایشگاه

50 درصد مردم ایران کلسیم جذب نمی کنند

50 درصد مردم ایران به میزان کافی کلسیم دریافت نمی‌کنند و میزان مصرف شیر و لبنیات در بین ایرانیان کمتر از حد نیاز است.
 به گزارش ايرنا، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مطالعات وزارت بهداشت نشان می‌دهد که بیش از 50 درصد مردم کمبود دریافت کلسیم مورد نیاز دارند و البته این تحقیق به معنای کمبود میزان کلسیم در خون و بدن ایرانیان نیست بلکه فقط نشان‌دهنده مصرف ناکافی کلسیم و لبنیات به عنوان مهمترین منبع دریافت این ماده ضروری است.
زهرا عبداللهی افزود: شیر و لبنیات مهمترین منبع تامین کلسیم بدن انسان است. بسیاری از منابع غذایی مانند پروتئین، کالری و حتی آهن منابع جایگزین دارند اما در مورد کلسیم، به جز لبنیات جایگزین مهم دیگری وجود ندارد، بنابراین افرادی که مصرف شیر و لبنیات پایین دارند، اغلب این ماده ضروری را نمی‌توانند از منابع غذایی دیگر تامین کنند.
عبداللهی اضافه کرد: متوسط سرانه مصرف شیر و لبنیات در دنیا حدود 155 لیتر در سال است، در حالی متوسط مصرف لبنیات در بین ایرانیان حدود 90 لیتر در سال و نزدیک به نصف میانگین مصرف جهانی است.
وی ادامه داد: واقعیت این است که ذائقه ایرانیان به سمتی رفته است که میزان مصرف نوشابه به خصوص نوشابه‌های گازدار مضر بسیار بیشتر از شیر و لبنیات شده است و این یک زنگ خطر جدی است که سلامت ایرانیان را تهدید می‌کند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: کمبود کلسیم مهمترین عامل بروز بیماری‌های استخوانی از جمله پوکی ‌استخوان است که به خصوص در سنین بالای میانسالی در بین ایرانیان شیوع بالایی دارد.
آمارهای سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: 40 درصد زنان و حداقل 10 درصد مردان در خطر پوکی استخوان قرار دارند. مطالعات در ایران نیز نشان می‌دهد که حدود 47 درصد زنان بالای 50 سال در ایران دچار کمبود تراکم استخوان هستند، این کمبود در بین مردان ایرانی کمتر است.
یکی از روش‌های کاهش شیوع تراکم استخوان، حمایت دولت از توزیع شیر و لبنیات ارزان بین مردم و پرداخت یارانه برای شیر و لبنیات به جای برخی مواد غذایی مضر مثل روغن و شکر است
 مراقب گازهای سمی گوشی‌تان باشید.
امروزه اجتناب از ابزارهای فناوری مثل گوشی‌های همراه، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها، رایانه‌های رومیزی و... اجتناب‌ناپذیر است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم آنلاین، هرچند این ابزارها زندگی را آسان‌تر می‌کند، اما خطرات پنهانی هم برای سلامت ما دارند. در کنار عوارضی مثل مشکلات گردن، سردرد، خستگی چشم و مشکلات ناشی از نشستن زیاد، استفاده از ابزارهای فناوری خطرات جدی دیگری را نیز درپی دارد: گوشی همراه، تبلت و سایر ابزارهای فناوری از خود گازهای سمی مثل مونواکسیدکربن منتشر می‌کنند که بتدریج شما را مسموم می‌سازند.
گوشی‌های همراه مثل دیگر ابزار الکترونیک دارای باتری‌های لیتیومی هستند که می‌توانند صد نوع گاز سمی از خود منتشر کنند. محققان موسسه NBC Defence و دانشگاه سینگوای چین 20هزار باتری لیتیومی را حرارت دادند و پی بردند که این باتری‌ها هنگام گرم شدن گازهایی مثل بوتان، اتیل سیانید، دی‌اکسید سولفور و منوکسیدکربن منتشرمی کنند. این گازها به چشم، پوست و مجاری تنفسی آسیب رسانده و حتی کشنده هستند. محققان می‌گویند عوامل دیگری غیر از گرم شدن نیز می‌توانند به انتشار این گازها منجر شوند. به عنوان مثال استفاده از باتری‌های آسیب‌دیده یا شارژرهای غیرمعتبر از عوامل شناخته شده انتشار این گازهاست، اما هنوز چیزهای بسیاری در مورد زمان، علل و چگونگی این گازها ناشناخته است. گرم شدن باتری که بر اثر عملکرد داخلی نادرست باتری اتفاق می‌افتد حتی می‌تواند به انفجار آن منجر شود، اما حتی اگر باتری لیتیومی گوشی شما عملکرد خوبی داشته باشد، عواملی مثل قرار گرفتن در یک جای گرم مثل داخل خودروی گرم یا در معرض آفتاب، پوشاندن گوشی به گونه‌ای که از رسیدن هوای کافی به آن جلوگیری شود و حتی استفاده زیاد از گوشی می‌تواند انفجار باتری را درپی داشته باشد.
اما با همه اینها حقیقت این است که شما به این زودی‌ها گوشی همراهتان را کنار نخواهید گذاشت. توصیه کارشناسان این است که با درنظر داشتن این موارد زیر، دست‌کم از خطرانتشار گازهای سمی و انفجار باتری بکاهید:
از شارژ کامل باتری خودداری کنید. یک باتری پر نسبت به باتری‌ای که تا 50 درصد شارژ شده است گازهای بیشتری منتشر می‌کند. تلفن همراهتان را در دماهای بالا قرار ندهید به این معنی که به عنوان مثال در تابستان آن را داخل خودرو رها نکنید. فقط از شارژری که همراه با گوشی، تبلت یا لپ‌تاپ خریداری می‌کنید استفاده کرده و در صورت نیاز به جایگزینی آن را با مارک‌های معتبر جایگزین کنید. همچنین اگر متوجه شدید گوشی‌تان با تماس دست بسرعت داغ می‌شود گوشی یا باتری آن را تعویض کنید.

منبع: easyhealthoptions.com
سلامت نیوز